Over FRAM-Oud

Wie zijn we?

FRAM Bouw richt zich op het ontwikkelen en bouwen van kleinschalige en duurzame woonprojecten met een obsessieve aandacht voor premium design en een nauwgezette uitvoering. Daarbij wordt resoluut gekozen voor de Passiefhuis-standaard, wereldwijd de meest vooruitstrevende comfort- en energiestandaard.

Fun fact: onze bedrijfsnaam verwijst naar een van de allereerste voorlopers van het hedendaagse Passiefhuis, het poolschip Fram waarmee de Noorse ontdekkingsreiziger Nansen in 1893 een expeditie naar de Noordpool ondernam.

FRAM Bouw werd opgericht door Erwin Vanderlinden en Margot Bollen. Na een aantal jaren in de financiële sector actief te zijn geweest, heeft Erwin al meer dan 15 jaar ervaring als projectleider en ontwikkelaar van duurzame Passiefbouw woonprojecten opgebouwd. Ook Margot heeft, naast ervaring als onder meer uitgever en adviseur externe communicatie, jaren ervaring in keuken-ontwerp en projectbegeleiding achter de rug.

Passiefbouw

De meest duurzame energie is eenvoudigweg diegene die je niet gebruikt. Daarom kiezen we ervoor om al onze woningen te ontwerpen volgens de Passiefhuisstandaard: door de combinatie van een dikke isolatieschil, een doorgedreven focus op luchtdichtheid en balansventilatie worden energiezuinige en gezonde woningen gecreëerd.

Architectuur en Design

Een vlotte en technisch hoogstaande uitvoering begint met een ijzersterk ontwerp.

Door een intensieve samenwerking met de architect van een woonproject worden woningen met een architecturale meerwaarde ontworpen, waar het comfortabel en zeer energiezuinig wonen is.

Transparantie

Wij gruwen van ellenlange optielijsten en meerprijzen, waardoor u als klant door de bomen het bos niet meer ziet. Een zeer complete standaarduitrusting (o.a. voor elektra, keuken en sanitair), tot schilderwerken en lichtarmaturen toe, zorgt niet alleen voor een transparante en vaste verkoopprijs, maar evenzeer voor een vlotte uitvoering.

CLT-Houtmassiefbouw

Onze woningen worden opgetrokken uit massief CLT (Kruislagenhout). Wanden tot 13m lang worden in 1 keer uiterst nauwkeurig gemonteerd, waarbij alle nodige uitsparingen reeds in de fabriek werden voorzien. Het resultaat is een uiterst snel, nauwkeurig en ecologisch ruwbouwproces.

Hoe kan je ons bereiken?

Adres: Wolfshaegen 44 – 3040 Huldenberg

Telefoon: 016 40 40 31 – 0470 11 86 88

Mail: info@frambouw.be