Duurzame Passiefbouw in CLT

Duurzaam woonplezier door combo van sterke architectuur en een consequente keuze voor de meest performante comfort- en energiestandaard: Passiefbouw. Ecologisch verantwoorde realisatie in massief hout (CLT).

BEN-Passief

Het E-Peil is een maat voor de energieprestatie van een woning. Hoe lager het E-Peil, hoe energiezuiniger de woning. Alle nieuwbouwprojecten moeten bijna-energieneutraal (BEN) worden gebouwd, wat overeenkomt met een E-peil van 30.

De meest duurzame manier om een laag E-peil te bereiken, is door beperken van warmteverliezen. De passiefstandaard is de meest doorgedreven invulling van die benadering. Door een combinatie van een dikke isolatieschil, een luchtdichte uitvoering en een performant ventilatiesysteem wordt de verwarmingsbehoefte tot een minimum herleid en wordt zowel tijdens de winter als tijdens de zomer een heel aangenaam wooncomfort gegarandeerd.

BEN-Passief Woningen – Bost – Tienen

,

BEN-Passief Woningen – Bost – Tienen

Op een boogscheut van het centrum van Tienen bouwden we 6 duurzame halfopen woningen, alle met 3 slaapkamers en een ruime open-plan leefruimte (plafondhoogte: bijna 3 meter). Elke woning werd ontworpen volgens de passiefhuis-standaard en beantwoordt aan de BEN-norm. Ondanks de rustige ligging, zijn de woningen perfect ontsloten door de nabijheid van openbaar vervoer (200m), scholen (200m) en de E40 Luik-Brussel (2,8km)

[vc_row][vc_row]