Betaalbaar BEN-Passief bouwen

Duurzaam woonplezier door combo van sterke architectuur en een consequente keuze voor de meest performante comfort- en energiestandaard: Passiefbouw

BEN-Passief

Het E-Peil is een maat voor de energieprestatie van een woning. Hoe lager het E-Peil, hoe energiezuiniger de woning. Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwprojecten bijna-energieneutraal (BEN) worden gebouwd, wat overeenkomt met een E-peil van 30, in combinatie met het verplicht gebruik van hernieuwbare energie (bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp).

De meest duurzame manier om een laag E-peil te bereiken, is door beperken van warmteverliezen. De passiefstandaard is de meest doorgedreven invulling van die benadering. Door een combinatie van een dikke isolatieschil, een luchtdichte uitvoering en een performant ventilatiesysteem wordt de verwarmingsbehoefte tot een minimum herleid en wordt zowel tijdens de winter als tijdens de zomer een heel aangenaam wooncomfort gegarandeerd.

BEN-Passief Woonproject TE KOOP

BEN-Passief Woningen – Bost – Tienen

,

BEN-Passief Woningen – Bost – Tienen

Op een boogscheut van het centrum van Tienen bouwen we 6 duurzame halfopen woningen, alle met 3 slaapkamers en een ruime open-plan leefruimte (plafondhoogte: bijna 3 meter). Elke woning werd ontworpen volgens de passiefhuis-standaard en beantwoordt aan de BEN-norm. Ondanks de rustige ligging, zijn de woningen perfect ontsloten door de nabijheid van openbaar vervoer (200m), scholen (200m) en de E40 Luik-Brussel (2,8km)