6 ben-passief wONINGEN

BOST – TIENEN Allerlaatste WONING VERKOCHT

BOST – POTSTRAAT

BEN-Passief Inbreidingsproject

Inclusief 6kWp zonnepanelen, thuisbatterij met volledige backupfunctie, EV-laadpaal en slim energiemanagementsysteem – E-peil -8

Op een boogscheut van het centrum van Tienen, in de deelgemeente Bost, bouwen we 6 BEN-Passief halfopen gezinswoningen, die volledig instapklaar worden afgewerkt, inclusief tuinaanleg, schilderwerken, lichtarmaturen en maatwerk vestiairekasten. Elke woning heeft 3 slaapkamers en een zeer ruime open-plan leefruimte.

De woningen werden ontworpen volgens de passiefhuis-standaard. Dankzij de combinatie van een dikke isolatieschil, een uiterst secure kierafdichting (n50 waarde 0.36 vol/h) en balansventilatie wordt een knus, gezellig en stil binnenklimaat gegarandeerd. De behoefte aan verwarming ligt zo’n 80% lager dan bij andere nieuwbouwwoningen en wordt volledig ingevuld door een warmtepomp en zonnepanelen (eveneens inbegrepen in de aankoopprijs). Het eigenverbruik van de zonnepanelen wordt gemaximaliseerd door een slim energiemanegementsysteem en een thuisbatterij met backupfunctie.

 De projectzone bevindt zich op wandelafstand van scholen en openbaar vervoer, en ook de oprit van de E40 is zeer vlot toegankelijk (1.4km), waardoor ook Leuven en Brussel zeer snel bereikbaar zijn (overigens niet alleen met de wagen, want het Station van Tienen is slechts 10 minuten fietsen verwijderd van de site). 

Wooneenheden

Ruime gezinswoningen

De 6 BEN-Passief woningen worden in 3 fases van telkens twee gekoppelde halfopen woningen gebouwd. Vier woningen zijn intussen bewoond. Er is nog 1 volledig afgewerkte en instapklare woning te koop.

De woningen hebben een woonoppervlakte van 143m2 en een gelijklopende indeling met 3 slaapkamers, een badkamer met WC en een tweede afzonderlijke WC. De open leefruimte heeft een plafondhoogte van 2.9m. De oppervlakte van de tuinen varieert tussen 225m2 en 278m2.

ENERGIE

BEN-Passief

De woningen halen allemaal een E-peil lager dan 10. Dankzij een compact ontwerp, een dikke isolatieschil en de combinatie van luchtdichtheid met balansventilatie beantwoordt het project aan de zeer strenge Passiefhuis-norm. Het resultaat zijn comfortabele, gezellige en zeer energiezuinige woningen.

duurzaam

Duurzame materialen

Het gebruik van beton wordt zoveel mogelijk vermeden. De gebouwen worden opgetrokken uit massief kruislagenhout (CLT), een uiterst stabiel en stevig materiaal, met een minimale milieu-impact.

De zeer beperkte verwarmingsbehoefte wordt uiteraard 100% gasloos ingevuld door een warmtepomp met vloerverwarming, in combinatie met zonnepanelen.

MEER INFO of een afspraak?

Bel ons via 0470 11 86 88 Mail erwin@frambouw.be